Album YADA YADA 1988 - 2018 30 jaar

in 1986  komt de oude  Shpritz Wild Romance weer bij elkaar.Bas gitarist Freddie Cavalli wordt vervangen door Rudy Englebert, verder Lademacher samen met Hollestelle op gitaar en op drums Kees Meerman. 

De band is gretig en er moet een nieuw album komen.. Het eerste resultaat is de single 'Weep'. De band gaat door met het schrijven en opnemen van nieuwe nummers voor een nieuw album. Het album met de Wild Romance reünie-bezetting noemt Herman Yada Yada. Die term leent hij van zijn idool Leny Bruce en is een reactie waarmee je enigszins kleinerend aangeeft dat iets al eerder is gezegd of gedaan, voorspelbaar of saai is. Een grapje van Herman.

George Kooymans van de Golden Earring wordt gevraagd om de productie te doen. De band met zijn ijzersterke bezetting staat als een huis. Vooral de geweldige zangpartijen van  Meerman en Engelbert springen eruit.

In opener Reel to Reel etaleert Meerman direct zijn kunnen. Onder druk van Kooymans wordt tegen het einde van de opnameperiode nog een commercieel nummer gecomponeerd, het wordt 'Sleepin' Bird'. Uiteindelijke de enige hit op Yada Yada. De aandacht voor het nieuwe werk van The Wild Romance leidt in 1988 tot een uitnodiging om op Pinkpop te komen spelen, waar de band goed voorbereid aantreedt en aan de verwachtingen voldoet.

YADA YADA speelt YADA YADA

YADA YADA heeft alle songs van dit album verwerkt in hun show. 30 jaar geleden kwam dit album uit, en wij bestaan nu 15 jaar……reden genoeg om deze 2018 tour in het teken te zetten van YADA YADA (The album).