Lovende kritieken Yada Yada op NATP2016

3voor12 den haag

Om tien over twee ‘s middags (beduidend vroeger dan de naam van het festival doet vermoeden) trapt YADA YADA het festival af. Op het podium verschijnt een Herman Brood-lookalike in de vorm van zanger (en voormalig lid van The Wild Romance) Stick. Het nummer ‘My world is empty without you’ wordt ingezet.

Op het veld is het nog rustig, al heeft een trouwe schare Brood-fans zijn weg naar de mainstage al wel gevonden. 

“Hoe heeft Herman dit volgehouden? Ben nou al kapot!” klinkt het na twee nummers. De fans kunnen hun hart ophalen met ‘I love you like I love myself’ en ‘Rock ‘n’ roll junkie’, waarna Stick aangeeft een nieuwe held te hebben die nog leeft ook. Niemand minder dan Spike van Zoest betreedt het podium, met sigaret op de lip, en speelt mee met ‘Never be clever’.

Bassist Johnny Lopezz neemt bij het volgende nummer de zang voor zijn rekening en dan is het alweer tijd voor de afsluiter: ‘Saturday night’. De handen gaan de lucht in en er wordt uit volle borst meegezongen. Na een luid “We want more!” van de Brood-fanclub vooraan wordt ‘Checking out’ als toegift gespeeld, waarna de band daadwerkelijk uitcheckt. Onder het motto ‘een goed begin is het halve werk’ is dit een lekkere openingsact met een mooie belofte voor de rest van het festival. (EN)

Volledig artikel

Foto's © Maarten Ederveen en Moss Garden

 

Maxazine.nl

 

Night at the Park ging al om twee uur s’middags van start met de Herman Brood tributeband Yada Yada. Niet zomaar een tributeband, maar zanger Ronald van Beest heeft in de orginele The (Wild) Romance gespeeld samen met de legendarische artiest en kunstenaar. In een interview zei Van Beest dat hij beslist geen Herman is, wil zijn of pretendeert te zijn. Toch komt hij erg in de buurt van Brood die dit jaar 70 zou worden. De grootste hits van brood zoals ‘Saturday Night’ en ‘Never Be Clever’ werden op hoog niveau gespeeld en maakte Yada Yada een krachtige opening van Night at the Park. Ronald vertelde dat hij ontzettend fan is van The Deaf “een Haagse band die jullie vast niet kennen”, grapte hij. Voor het laatste nummer kwam The Deaf- en Di-rect-gitarist Spike van Soest het podium waardoor dit optreden met nóg meer kracht werd afgesloten.

Volledig artikel

 

Foto Maxazine.nl

 

ZMnieuws

 

Yada Yada de Herman Brood tributeband opende het festival om het publiek op te warmen. Een degelijke act die gewoon altijd staat als een huis. Zanger Stick (Ronald van Beest) weet het “Brood”gevoel feilloos neer te zetten. De band bestaat uit de doorgewinterde muzikanten, gitarist J.P. Barentsen (BrooT, Legal Tender), bassist Johnny Lopezz (o.a. Echo Bowie) en drummer Mr. Tumansery (o.a. Finest truth).

Het is een genot om getuige te kunnen zijn van een band die de muziek van Herman Brood op zo’n gedreven manier neerzet. Een prachtige keuze van de organisator om festival met deze act te openen.'

Volledig artikel

Foto's © Martin Janssen